Dinsdagavond 18 februari werd door P. Bos veevoeders uit Ederveen een informatieavond voor rundveehouders gehouden bij “Zaal Floor” in Lunteren. Robert Bos, directeur van P. Bos veevoeders, kon aan het begin van de avond ruim honderd belangstellenden welkom heten.

De avond biedt een gevarieerd programma. Nico Dijkman, kalver opfokspecialist bij Tentego, gaat in het op het onderwerp “Optimale groei van jongvee”. Gezondheid is daarbij belangrijk. Volgens Nico begint de gezondheid van het kalf al voor de geboorte: de omstandigheden waaronder het kalf ter wereld komt, moeten vooraf al goed voor elkaar zijn. Daarnaast is het van belang dat het kalf voldoende biest en ijzer krijgt. Dit zorgt voor een hogere weerstand. Meer groei bij de kalveren zorgt er voor dat ze later als melkkoe meer melk produceren.

Na de pauze komt Wim Jaspers, ruwvoeradviseur bij Van Iperen, aan het woord. Hij gaat in op het thema “Investeren in optimaal ruwvoer betaalt zich altijd terug”. Het is belangrijk te kijken door de ogen van een koe, geeft Wim aan. Het is nodig om aan de voorkant te investeren, om te schakelen in het ruwvoerproces. Het resultaat is: een hoger rendement, een gezondere bodem, gezondere koeien en een betere kringloop.

Nadat nog enkele vragen zijn beantwoord, wordt onder het genot van een drankje en een heerlijk buffet van rundvleesproducten nog uitgebreid nagepraat. Al met al kan terug gezien worden op een zeer geslaagde avond.