Een kip is van nature een omnivoor, ofwel een alleseter. Net als wij mensen zijn kippen in staat zowel dierlijke als plantaardige voedingstoffen te verteren. Sinds het verbod op het verwerken van dierlijke eiwitten in diervoeders begin deze eeuw, hebben we noodgedwongen alle kippen moeten onthouden van dierlijke eiwitten. Ondanks dat is het gelukt succesvol kippen te houden. Dierlijk vet is al langer een waardevol ingrediënt in onze pluimveevoeders, nu komt daar na lange tijd dierlijk eiwit weer bij.

Het verwerken van dierlijke eiwitten is aan strikte regels gebonden, we hebben onze fabriek dan ook speciaal ingericht om varkens-diermeel  in het legmeel te kunnen verwerken. Dit meel geproduceerd van slachtafval van varkens is een uitstekende aanvulling op het bestaande grondstoffenpakket dat we gebruiken voor onze leghennenvoeders. De verteerbaarheid van dit eiwitrijke product is vergelijkbaar met die van soja, en is bovendien relatief aantrekkelijk geprijsd. Zowel voor de gezondheid van de kip als voor uw bedrijfsresultaat een slimme keuze, bovendien is diermeel super circulair. Zo komen we samen vitaal vooruit!

De voordelen:

  • Sluit aan op de natuurlijke behoefte van de kip
  • Hoog verteerbaar eiwit
  • Aantrekkelijk geprijsd
  • Extra variatie in eiwitbronnen

Meer weten over pluimveevoeders met dierlijk eiwit en de voordelen daarvan voor u als pluimveehouder?  Neem contact op met 1 van onze adviseurs voor een vrijblijvend gesprek.