Vitaal vooruit betekent:

  1. Rustige zeugen
  2. Maximale melkgift
  3. IJzersterk beenwerk

Voer samenstellen kan op verschillende manieren. We maken keuzes in grondstoffen waarbij kwaliteit altijd voorop staat én we kunnen voldoen aan de wensen van de varkenshouder. Met de meest moderne techniek en onze eigen visie op voerproductie, produceren we kwalitatief hoogwaardige veevoeders, die qua energie- en eiwitvoorziening én structuur naadloos aansluiten op de behoefte van de zeugen.

Nieuw: StructoBlend

Varkens zijn kritische dieren. Feitelijk eisen ze maar één ding: een constante voersamenstelling met voldoende vezels. En dat vertaalt zich in rustig gedrag en optimale prestaties. Daarvoor hebben wij een innovatief concept ontwikkeld waarbij we kosten besparen, de benutting van kwetsbare grondstoffen vergroten en de juiste structuur behouden. Ook dát noemen we ‘vitaal vooruit!’

Onze voersoorten

OptiPres is ons voerconcept voor varkens. De grondstoffen voor deze voeders malen of walsen we enkelvoudig. Daarna wordt het onder hoge druk en een milde hittebehandeling geconditioneerd en geperst. Per grondstof kunnen we vooraf vaststellen hoe fijn we willen malen. Het doel is om hiermee de prestaties van uw dieren te verbeteren. Dat betekent concreet, een betere darmgezondheid en een hogere voerefficiëntie.

Tijdens elke cyclus van een zeug onderscheiden we specifieke voereisen. Ons assortiment is daar maximaal op afgestemd.

OPTI Opfok gelten

Stimuleert optimale ontwikkeling tot toekomstige zeugen. Focus op beenwerk ontwikkeling.

OPTI Dracht zeugen

Worden ingezet, afhankelijk van de bedrijfssituatie (o.a. groepshuisvesting), om meer en vitalere biggen te krijgen. Door vezels en structuur rust in de stal.

OPTI Lac zeugen

De combinatie van de Opti lac voeders en de bijbehorende voerschema`s resulteert in een goede melkgift. Opti lac in combinatie met onze Opti Prelac geeft uitmuntend resultaat.

Uw adviseurs

De varkensspecialisten van P. Bos Veevoeders vinden het een uitdaging om de resultaten van uw bedrijf te verbeteren. Dat doen we door goed naar de dieren te kijken, goed naar u te luisteren en een scherpe analyse van uw bedrijfssituatie te maken. Op basis van wederzijds vertrouwen creëren we samen met u vooruitgang van uw bedrijf. ‘Vitaal vooruit!’ noemen wij dat.

Jan van Ommeren

Jan van Ommeren

Varkensspecialist

Pieter Bos

Pieter Bos

Varkensspecialist en -nutritionist